Meggy pálinka készítés

meggy
meggy
Érési ideje:
június - július
meggy cefre
meggy cefre
Cefrézés ideje:
június - július
kész meggy pálinka
kész meggy pálinka
 
Meggy pálinka készítés, azaz hogy készül a meggy cefre.
A meggy pálinka fogyasztása hazánk egyes területein már hagyományokra tekint vissza, sok helyen azonban kuriózumnak számít. A meggy cukortartalma kisebb, mint a cseresznye esetén, de karaktere, íze, zamata összetéveszthetetlen jegyeket mutat. Mivel a meggy a konzervipar számára is fontos alapanyag, és étkezési célokra is jelentős mennyiséget használnak, ezért relatíve kevés meggy pálinka kifőzésére kerül sor a bérfőzdékben. Cefréjének készítése során ügyeljünk
szárának, levelének, illetve magjának eltávolítása, a fanyar ízek kioldódásának megakadályozása miatt. Adalékanyagok alkalmazása a meggy cefre elkészítése során nem szükséges. A frissen szedett gyümölcsöt minél előbb dolgozzuk fel. Kiváló pálinka készíthető belőle: Pándi, Újfehértói is jól példázza.
 
 
Acsai szeszfőzde    |   2351 Alsónémedi, Külterület
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu