Szeszfőzde

 Acsai Szeszfőzde, Alsónémedi, Külterület

Szeszfőzés rövid határidőre! Telefon: +36-20-429-0841
Alsónémedi Pest megyében található az 5-ös út mentén. 2004-ben a falu külterületén épült meg az Uniós követelményeknek is megfelelő, kisüsti pálinka készítésére alkalmas pálinkafőzde, rézüstös, kétszeres lepárlású kisüsti pálinka előállítására alkalmas, különleges formájú épülete. Minimum 400 liter cefre megbeszélt időpontra történő beszállítása esetén a cefre lepárlása a helyszínen megvárható! Ha nincs egy fajta gyümölcsből  400-600 liter, csak úgy tudjuk kifőzni az anyagot, hogy más főzető AZONOS FAJTÁJÚ és AZONOS MINŐSÉGŰ gyümölcsével társítjuk! A cefre cukorfoka és mennyisége alapján kerül a főzés végén szétosztásra a pálinka! 50 liternél kevesebb cefrét nem áll módunkban fogadni.
A szeszfőzde látogatásához mindenképpen telefonos egyeztetés szükséges! Érdemes a hajnali és délelőtti órákat előnybe részesíteni a pálinkafőzde látogatásra!
Bérfőzde
 
Szeszfőzde kívülről
Szeszfőzde kívülről
Ön az otthon elkészített cefréjét a szeszfőzdénkbe behozza, ott az érvényes jogszabályok figyelembe vételével kifőzzük.
A pálinka erősségét, azaz szesztartalmát a megrendelő kívánságára beállítjuk 48-52 fokosra, azonban szerény véleményünk szerint a legjobb ízű és aromájú az 50 fokos párlat.
Minél alacsonyabb szeszfokra állítjuk a pálinkát, annál nagyobb az opálosodás veszélye, melyet csak külön szolgáltatásként igénybe vehető szűréssel tudunk orvosolni. Mindenféle utólagos kezelés minőségi és mennyiségi veszteséggel jár!

 
Bérfőzde
 
Bérfőzde belülről
Bérfőzde belülről
Bérfőzés: bérfőzésnek nevezik, ha a szolgáltatást nyújtó szeszfőzdébe a főzető által beszállított érett cefrét díj ellenében lefőzi (szétválasztja a hordóban lévő alkoholt és egyéb anyagokat), majd az előállított pálinka teljes mennyiségét a főzető részére átadja a származási igazolvánnyal együtt.
Továbbá a főzető köteles megfizetni az érvényben lévő szeszadó teljes mennyiségét.
Egy évben több alkalommal történő főzetés esetén a korábbi (tárgy évre vonatkozó) származási igazolványokat minden esetben be kell mutatni a főzdében a pontos nyilatkozat, adatszolgáltatás miatt!
Ezen örömteli alkalomból szeretném elmondani, miért éri meg Önnek inkább a bérfőzetést választani a magánfőzés helyett: kizárólag a bér- és kereskedelmi főzdében előállított szesz nevezhető PÁLINKÁNAK!!(magánfőzés esetén CSAK PÁRLAT!!!!!) nincs szüksége nagyobb anyagi befektetést igénylő beruházásra (pl.: szeszfőző készülék, szeszfokolók, üveghenger, szeszátszámítási táblázat, ciánvizsgáló készülék….stb) nem kell veszélyeztetnie egészségét, otthonát (esetleges hibás berendezések, szaktudás hiánya miatt) nem kell a drága idejét a készülék mellet állva eltölteni, de ha szeretné, nálunk is van lehetőség a főzés folyamán jelen lenni nem kell költséges és drága tanfolyamokon részt vennie, hogy kellő szaktudása legyen (a szaktudással és tapasztalattal mi már rendelkezünk) nem kell tartania az élvezhetetlen esetleg káros párlat minőségtől (erre a sokéves tapasztalat és szaktudás nyújt garanciát!!) Többek között ezen okok miatt is inkább megéri Önnek a bérfőzetést választania!

Szeszfőzde működése képekben

új főzető érkezika bérfőzdébe
új főzető érkezik
a bérfőzdébe
cefrebiztonságos rögzítése
cefre
biztonságos rögzítése
hordók kivétele
hordók kivétele
Na vigyük csak be!
Na vigyük csak be!
cefre átvételinyilatkozat kitöltése
cefre átvételi
nyilatkozat kitöltése
cefre útja az üstig
cefre útja az üstig
cefre útja az üstig 2
cefre útja az üstig 2
átkeverés
átkeverés
ellenőrzés
ellenőrzés
üstbe töltés
üstbe töltés
üst feltöltve
üst feltöltve
reményteli pillanat
reményteli pillanat
párlat elválasztása
párlat elválasztása
alkoholfok beállítása
alkoholfok beállítása
alkoholfok ellenőrzése
alkoholfok ellenőrzése
főzetői edénybe töltés
főzetői edénybe töltés
bérfőzési lap kitöltése
bérfőzési lap kitöltése
pálinka átadása
pálinka átadása
minőség ellenőrzése
minőség ellenőrzése
kész a saját pálinka
kész a saját pálinka
 
Gyakran hangzik el a kérdés: Vigyek-e edényt a pálinkának? Igen! A pálinka elszállítására műanyag kannát javasolnék, hogy ne törjenek össze az üvegek a szállítás során! Otthon viszont ajánlatos üveg edénybe tölteni és minimum 1-2 hónapig pihentetni a pálinkát a legnagyobb élvezeti érték kialakulása érdekében! Szeretettel várunk mindenkit, aki érdeklődni, főzetni vagy kíváncsiskodni szeretne!
 
Acsai szeszfőzde    |   2351 Alsónémedi, Külterület
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu