Acsai Szeszfőzde, Alsónémedi, Külterület
Szeszfőzés rövid határidőre! Telefon: +36-20-429-0841
Alsónémedi Pest megyében található az 5-ös út mentén. 2004-ben a falu külterületén épült meg az Uniós követelményeknek is megfelelő, kisüsti pálinka készítésére alkalmas pálinkafőzde, rézüstös, kétszeres lepárlású kisüsti pálinka előállítására alkalmas, különleges formájú épülete. Minimum 400 liter cefre megbeszélt időpontra történő beszállítása esetén a cefre lepárlása a helyszínen megvárható! Ha nincs egy fajta gyümölcsből 400-600 liter, csak úgy tudjuk kifőzni az anyagot, hogy más főzető AZONOS FAJTÁJÚ és AZONOS MINŐSÉGŰ gyümölcsével társítjuk! A cefre cukorfoka és mennyisége alapján kerül a főzés végén szétosztásra a pálinka! 50 liternél kevesebb cefrét nem áll módunkban fogadni.
A szeszfőzde látogatásához mindenképpen telefonos egyeztetés szükséges! Érdemes a hajnali és délelőtti órákat előnybe részesíteni a pálinkafőzde látogatásra!
Bérfőzde
Szeszfőzde kívülről
Ön az otthon elkészített cefréjét a szeszfőzdénkbe behozza, ott az érvényes jogszabályok figyelembe vételével kifőzzük.
A pálinka erősségét, azaz szesztartalmát a megrendelő kívánságára beállítjuk 48-52 fokosra, azonban szerény véleményünk szerint a legjobb ízű és aromájú az 50 fokos párlat.
Minél alacsonyabb szeszfokra állítjuk a pálinkát, annál nagyobb az opálosodás veszélye, melyet csak külön szolgáltatásként igénybe vehető szűréssel tudunk orvosolni. Mindenféle utólagos kezelés minőségi és mennyiségi veszteséggel jár!
A pálinka erősségét, azaz szesztartalmát a megrendelő kívánságára beállítjuk 48-52 fokosra, azonban szerény véleményünk szerint a legjobb ízű és aromájú az 50 fokos párlat.
Minél alacsonyabb szeszfokra állítjuk a pálinkát, annál nagyobb az opálosodás veszélye, melyet csak külön szolgáltatásként igénybe vehető szűréssel tudunk orvosolni. Mindenféle utólagos kezelés minőségi és mennyiségi veszteséggel jár!
Bérfőzde
Bérfőzde belülről
Bérfőzés: bérfőzésnek nevezik, ha a szolgáltatást nyújtó szeszfőzdébe a főzető által beszállított érett cefrét díj ellenében lefőzi (szétválasztja a hordóban lévő alkoholt és egyéb anyagokat), majd az előállított pálinka teljes mennyiségét a főzető részére átadja a származási igazolvánnyal együtt.
Továbbá a főzető köteles megfizetni az érvényben lévő szeszadó teljes mennyiségét.
Egy évben több alkalommal történő főzetés esetén a korábbi (tárgy évre vonatkozó) származási igazolványokat minden esetben be kell mutatni a főzdében a pontos nyilatkozat, adatszolgáltatás miatt!
Egy évben több alkalommal történő főzetés esetén a korábbi (tárgy évre vonatkozó) származási igazolványokat minden esetben be kell mutatni a főzdében a pontos nyilatkozat, adatszolgáltatás miatt!
Ezen örömteli alkalomból szeretném elmondani, miért éri meg Önnek inkább a bérfőzetést választani a magánfőzés helyett: kizárólag a bér- és kereskedelmi főzdében előállított szesz nevezhető PÁLINKÁNAK!!(magánfőzés esetén CSAK PÁRLAT!!!!!) nincs szüksége nagyobb anyagi befektetést igénylő beruházásra (pl.: szeszfőző készülék, szeszfokolók, üveghenger, szeszátszámítási táblázat, ciánvizsgáló készülék….stb) nem kell veszélyeztetnie egészségét, otthonát (esetleges hibás berendezések, szaktudás hiánya miatt) nem kell a drága idejét a készülék mellet állva eltölteni, de ha szeretné, nálunk is van lehetőség a főzés folyamán jelen lenni nem kell költséges és drága tanfolyamokon részt vennie, hogy kellő szaktudása legyen (a szaktudással és tapasztalattal mi már rendelkezünk) nem kell tartania az élvezhetetlen esetleg káros párlat minőségtől (erre a sokéves tapasztalat és szaktudás nyújt garanciát!!) Többek között ezen okok miatt is inkább megéri Önnek a bérfőzetést választania!
Szeszfőzde működése képekben
Gyakran hangzik el a kérdés: Vigyek-e edényt a pálinkának? Igen! A pálinka elszállítására műanyag kannát javasolnék, hogy ne törjenek össze az üvegek a szállítás során! Otthon viszont ajánlatos üveg edénybe tölteni és minimum 1-2 hónapig pihentetni a pálinkát a legnagyobb élvezeti érték kialakulása érdekében! Szeretettel várunk mindenkit, aki érdeklődni, főzetni vagy kíváncsiskodni szeretne!