Pálinka hibák, eredetük



Pálinka hibák
Pálinka hiba
megnevezése
Pálinka hiba
eredete
Pálinka hiba
kezelési mód
Kezelési anyag
alkalmazása
Kezeléssel elért
eredmény
Ecetsavas Cefrézés, cefretárolás Kálcium karbonát 1g-1,2g ecetsav Csökken az aromaanyag
Ecetsavas etilészter Cefrézés és desztillálás Házasítás Szükség szerint Megfelelő minőség
Dohos, penészes Cefrézés, cefretárolás Aktívszén, szűrés

Enyhe szag: 1-5g/l
Erős szag:
10-15g/l

Elfogadható, csökkenő aroma
Kén-hidrogénes Cefrézés Sulfidex, Ercofid 200g/hl Megszüntethető
Akroleines Cefrézés

1 Enyhe jelleg: 

Levegőztetés, tárolás

  Gyenge
2. Erős jelleg:

Megsemmisítés
Keserűmandula szagú Cefrézés Ezüst-nitrát, szűrés 10g/hl Megfelelő minőség
Kén-dioxidos Cefrézés, tartály előkészítés Szellőztetés, anion cserélő gyanta   Jó hatásfok, minőség javulás
Metil-alkoholos Cefrézés Házasítás kis metil-alkohol tartalmúval Szükség szerint Jó hatásfok
Dohos, szárjelleg Cefrézés Aktívszén, szűrés 20-100g/hl Aromacsökkenés
Aromahiány 1. Éretlen gyümölcs Csak megfelelően érett gyümölcs    
2. Cefrézés Savazás
3. Desztillálás Deflegmátor erős hűtése
4. Tárolás Tele edényben, zártan
Elő-, és utópárltos Desztillálás Újradesztillálás   Megfelelő minőség
Égett, keserű Desztillálás 1. Enyhe: aktív szén Szükség szerint Gyenge minőségű
2. Erős: Nem javítható
Fémes Cefrézés, desztillálás, tárolás Kation cserélő gyanta Szükség szerint Jó hatásfok, minőség javulás
Kátrányos Cefrézés, tárolás Aktív szén, szűrés   Kevés javulás
Szín Desztillálás, tárolás 1. Megfelelő tároló edényzet megválasztása    
2. Házasítás
Zavarosodás, opálosodás Higítóvíz 1. Újradesztillálás    
2. Kation cserélő gyanta
Fémmel érintkezés 1. Kation cserélő gyanta
         
Acsai szeszfőzde    |   2351 Alsónémedi, Külterület
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu