Málna pálinka készítés

málna
málna
Érési ideje:
június
- július
málna cefre
málna cefre
Cefrézés ideje:
június - július
kész málna pálinka
kész málna pálinka
 
Málna pálinka készítés, azaz hogy készül a málna cefre.
A málna pálinka egyike a legdrágább pálinkáknak, mivel a gyümölcs érett állapotban történő friss szedése, érzékenysége, alacsony kihozatala, a beszerzése,
mind a feldolgozás költségeit növeli.
Törekedjünk házias pálinka készítésre és készítsük el magunk a lehető legjobb cefrét, majd bízzuk szakemberre a kifőzetést.
Feldolgozás alkalmával ügyeljünk arra, hogy csak egészséges málnaszemek kerüljenek a cefrébe, a leveleket, a penészes gyümölcsszemeket, a szármaradványokat távolításuk el. Különösen fontos a mosás a különböző rovarok, bogarak miatt. Ami általánosságban elmondható az a málna pálinka készítés esetében is igaz: frissen szedett málnát SOHA ne tegyünk már forrásban lévő vagy már elkészült cefréhez. A málna a korábban említett eperhez hasonlóan alacsony savtartalmú gyümölcs, ezért a savazás itt sem maradhat el. (Adatokat lásd az eperpálinka készítés leírásában.)   A málna cefre elkészültét követően a főzetést minél előbb végeztesse el, megelőzendő az íz- és zamatanyagok csökkenését, a cefre megsavanyodását, ecetesedését. Megéri a fáradozást, mivel a málna karakteres ízét, illatát kapjuk vissza a pálinkánkban.
 
 
Acsai szeszfőzde    |   2351 Alsónémedi, Külterület
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu