Körtepálinka készítés

körte
körte
Érési ideje:
július - október
körte cefre
körte cefre
Cefrézés ideje:
július - október
kész körtepálinka
kész körtepálinka
 
Körtepálinka készítés, azaz hogy készül a körte cefre.
Körtepálinka alapanyagának elkészítése több körtefajtából is lehetséges, de a Vilmoskörtéből különleges zamat „vihető” át a cefréből a pálinkába! Körte cefre készítése során ügyelni kell a megfelelő érettségű gyümölcs kiválasztására, ugyanis a még nem érett körte cukortartalma nagyon alacsony, így nem lesz magas a pálinka kihozatal sem! A darabolás, méginkább pépesítés gondos elvégzése alapvető fontosságú - előtte a körte szárát feltétlenül távolítsuk el -, ahogy a savazás, valamint a fajélesztő használata is. Körte cefrézéséhez is használjunk pektibontót! Így kaphatunk hibátlan körte cefrét. Az adakélanyagok cefréhez adásának helyes sorrendje: pektinbontó enzim, fajélesztő, majd pedig a savazó anyagok következnek.
A cefre érési ideje: 9 - 10 nap. A kész cefre gondos tárolást igényel! Főként a tárolási hőmérsékletre érdemes odafigyelni, mely ideális esetben 12 - 130 C.
 
 
Acsai szeszfőzde    |   2351 Alsónémedi, Külterület
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu