Cseresznyepálinka készítés

cseresznye
cseresznye
Érési ideje:
május - június
cseresznye cefre
cseresznye cefre
  Cefrézés ideje:
május - június
kész cseresznyepálinka
kész cseresznyepálinka
 
Cseresznyepálinka készítés, azaz hogy készül a cseresznye cefre.
A cseresznyepálinka fogyasztás Magyarországon komoly tradícióval rendelkezik. Ez a gyümölcs manapság is  nagyon kedvelt pálinka alapanyag a magas cukortartalma és a pálinkában is megtalálható aromái miatt. Hazánkban sok fajtája ismert és elterjedt ennek köszönhetően sokáig beszerezhető alapanyag. Feldolgozásánál különösen fontos, hogy a levelek, a szárak, és a magok ne kerüljenek a cefrébe. Gyorsan romló gyümölcs, ezért alaposan válogassuk és mossuk meg a  szemeket, mielőtt a cefretartó tartályba helyezzük. Az adalékanyagok közül fajélesztő hozzáadása nem feltétlenül fontos, viszont a cefre savasságát lakmuszpapír segítségével vizsgáljuk meg, s ha szükséges, akkor ne maradjon el a savazás. Figyeljünk arra, hogy a cefre tartályát meddig töltjük meg a cefrézésre előkészített cseresznyével, mivel ez a pálinka alapanyag erősen habzik. Cefréj
ének térfogatnövekedésére hagyjunk bőséges helyet!
 
 
Acsai szeszfőzde    |   2351 Alsónémedi, Külterület
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu