SZESZADÓMENTES pálinkafőzés 2014. december 31-ig. 

Törkölypálinka készítés

törköly
törköly
törköly cefre
törköly cefre
kész törkölypálinka
kész törkölypálinka
 

Törkölypálinka készítés alapjául a már kipréselt (sutyult) szőlőszemek szolgálnak. Lehetőség szerint minél kevésbé legyen száraz a préselt szőlő. A törkölyt is légmentesen zárt, tiszta edényekben ajánlatos erjeszteni. Majd a cefre kifőzésénél az ízek fokozását, az azonos szőlőfajtából készült, de már különböző okokból kevésbé értékes, ”ó” bor hozzáadásával segíthetjük. A törköly cefre készítése lacsony hőmérsékleten és zártan történjék, hogy ne támadhassák meg azt az ecetsav-baktériumok. Az elkészült törköly cefrét tanácsos azonnal kifőzetni, mert csak így marad meg és kerül át a párlatba a törköly ízei és aromái. Azon túl, hogy a törköly cefre a könnyen romló cefrék közé tartozik - főleg a penészesedés fenyegeti - és a lepárlására is nagyon ügyelni kell!
 
 

Szőlőpálinka készítés

szőlő
szőlő
szőlő cefre
szőlő cefre
kész szőlő pálinka
kész szőlő pálinka
 

Szőlő pálinka készítés alapját az igazán ízes, zamatos, érett szőlőszemek biztosítják, melyeket a mosás, bogyózás (száreltávolítás), után darálnak és az ismert módszerrel (tiszta hordót 80%-ig töltve, borélesztővel megindítva, levegőtől elzártan, szén-dioxid távozását biztosítani kell) cefrézik, majd ezen szőlő erjesztett levéből lepárlással pálinkát nyernek ki.
 
 
 
 
Acsai szeszfőzde    |   2351 Alsónémedi, Külterület
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu