Pálinkafőzési szaktanácsadás az Acsai Szeszfőzdében. Forduljon hozzánk bizalommal! 

Birs pálinka készítés

Birs
Birs
Érési ideje:
szeptember - október
birs cefre
birs cefre
Cefrézés ideje:
szeptember - október
kész birs pálinka
kész birs pálinka
 
 
A birs pálinka készítés egyik legalapvetőbb szabálya, hogy a gyümölcsöt csak teljesen érett állapotban szedjük le. Feldolgozás előtt ajánlatos a birs felületén lévő szőröket ledörzsölni. Erre alkalmas eszköz lehet egy tiszta pl törölköző, de a szőröket kefével is eltávolíthatjuk. Darabolása, vagy méginkább pépesítése elmaradhatatlan. Feldolgozása során víz hozzáadása kötelező!!!, mivel magától igen kevés vizet enged. Pektinbontó anyag alkalmazása ugyszintén elengedhetetlen (lásd alma pálinka készítése részben). Kihozatala alacsony. Nehezen feldolgozható cefréről beszélünk, de fáradozásunkért cserébe egyedi íze, kellemes zamata bőségesen kárpótol.
 
 
 
Acsai szeszfőzde    |   2351 Alsónémedi, Külterület
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu